Társadalmi Jóllét Portál

Áprilisi Portál hírek

Kedves Tagok!

 

Köszönjük, hogy itt vagytok! 

Azt tapasztaljuk, hogy mind aktívabban használjátok már a Portált. És újabb tagok is érkeznek, akik most ismerkednek a lehetőségekkel.

Ezért levelünk elején szeretettel hívunk Benneteket online találkozónkra, ahol közösen ismerkedünk tovább a Társadalmi Jóllét Portállal. Megmutatjuk a lehetőségeket, lehet kérdezni és visszajelzést, javaslatot is tudtok adni, hogy mit tehetnénk jobban, mire lenne még szükségetek itt. És persze az esemény révén új kapcsolatok születhetnek a résztvevők között is.

Ismerkedés a Társadalmi Jóllét Portállal beszélgetésünket április 24-én hétfőn 18.00-19.30 órakor tartjuk.

Az esemény nyitott, így azokat is várjuk, akik még nem használják a Portált, de szeretnék megismerni ezt a teret.

Itt találjátok a részleteket:
https://tarsadalmijollet.hu/esemeny/28/ismerkedes-a-tarsadalmi-jollet-portallal-2023-aprilis

 

 

Új fejlesztések a Társadalmi Jóllét Portálon

 

Legutóbbi levelünk óta ismét történt néhány fejlesztés, amelyről örömmel számolunk most be:

 

 • Csoportok gyűjtőoldal

A csoportok gyűjtőoldalát átalakítottuk: https://tarsadalmijollet.hu/csoportok

Amint látjátok, minden csoportnak egy kis kártyája lett, képpel, rövid leírással és azokkal a címkékkel, amelyek a csoport témáit tartalmazzák.

 

 • Csoport tagság

Az egyes csoportokon belül a Tagok fül alatt találjátok felsorolva a csoport tagjait. Így könnyebben áttekinthető és már a bemutatkozással együtt látható, hogy kik a tagjai az adott csoportnak.

 

 • Rövidítések

A jobb áttekinthetőség érdekében a hosszabb tartalmakat (beszélgetés-, eseményleírások, bemutatkozások és hozzászólások) nem teljes terjedelmében mutatjuk elsőre. Néhány sor után egy “tovább” gombra kattintva tudjátok kibontani azokat. 

 

 • Ki látta

A csoportbejegyzéseknél megtalálható, hogy a bejegyzést ki látta már a csoportból. Ez akkor jelenik meg, amikor a Portálon olvassa valaki a bejegyzést, tehát ha csak a mail értesítést olvasta, akkor nem.

 

 • A végére fut

Az értesítésben szereplő új hozzászólásra kattintva a csoportbejegyzések hozzászólásai közül az utolsóra fut az oldal, így nem kell végiggörgetni az összes bejegyzést, hogy a legújabbat elolvashassuk.

 

 

 • Írásokhoz hozzászólás

 

A Portálon szereplő írásokhoz a regisztrált felhasználók hozzá is szólhatnak. Így el tud indulni egy párbeszéd is az írások kapcsán.

 

 

Új írás a Portálon

 

Szeretettel ajánljuk társunk, Benedek Zsófia írását, amelyben az által készített kutatás eredményeiről számol be.
A kutatás témája: A bevásárlóközösségek társadalom-átalakító hatása
https://tarsadalmijollet.hu/iras/5/a-bevasarlokozossegek-tarsadalom-atalakito-hatasa

 

 

Köszöntjük új tagjainkat!

 

Behán Zsuzsanna, Komló 

Dajka Viktória, Budapest 

Igaz Otti, Verőce 

Tatár Péter, Budapest 

Szigeti Ákos, Szigetszentmiklós 

Keresztényi Zili, Szabadka 

Zagyva Gabriella, Alsómocsolád 

Hanákné Geng Viola, Tata 

 

 

Csoportjaink életéből

 

 • A Lelkes csoportban április 2-án megtörtént az első online találkozó, amelynek keretében Dr. Máté Gábor A trauma bölcsessége című filmje kapcsán beszélgettek a résztvevők. A csoporthoz kapcsolódtak még a Portálon már jelen lévő Békés beszélgetések csoportból, valamint a jelenleg a Facebook-on működő Civil Összetartók Közösségéből is.
  Ismerd meg a Lelkes csoportot! https://tarsadalmijollet.hu/csoport/8/lelkes-csoport
 • A Keltető csoport a szokásos havi nyitott online találkozón túl május végére személyes találkozót is szervez. A találkozó témái várhatóan az organikus szervezetfejlődés, a jövőkép, a szellemi-lelki út és a közösségi cselekvések körül alakulnak.
  Ismerd meg A Keltető csoportot! https://tarsadalmijollet.hu/csoport/2/a-kelteto
 • A Keltető Tűzmag csoport az egyéni lelki-szellemi úttal foglalkozik, A Keltetőből kinőtt kis közösségként. Következő online találkozójuk április 20-án lesz.
  Ismerd meg a Keltető Tűzmag csoportot! https://tarsadalmijollet.hu/csoport/4/kelteto-tuzmag

 

Támogatási lehetőség

 

A Portált azért hoztuk létre és gondozzuk-fejlesztjük, mert ezt látjuk az egyik közösségi feladatunknak, ahogyan mi tudjuk segíteni az új világ épülését. Ezért nem olyanfajta munkaként gondolunk erre, amiért pénzt vagy elismerést kapunk bármikor is. Bízunk a gondviselésben, hogy amikor amire szükségünk van, az a támogatás megérkezik.
Itt is csak annyit jelzünk, hogy van lehetőségetek támogatni a Portál működtetését és fejlesztését. Szándékotok szerint többféleképp: anyagi javakkal, pénzzel, tudással, kapcsolatokkal vagy feladatvállalással.
Ebben az esetben kérjük, lépjetek velünk közvetlen kapcsolatba. 

Köszönjük szépen!

 

Szeretettel biztatunk arra, hogy kapcsolódjatok egymáshoz, csatlakozzatok be a Benneteket érdeklő csoportokba, valamint bátran hozzátok létre itt közösségeitek online szervező csoportjait is.

 

Ha bármiben elakadnátok, itt vagyunk, segítünk!

 

Közösségi élményekben és emberi kapcsolódásokban gazdag napokat kívánunk!

 

Andrea és Ottó
A Portált működtető Társadalmi Jóllét Mag tagjai

2023-04-13