Társadalmi Jóllét Portál

Kezdeményezések hírek

Ezen az oldalon találhatod a kezdemenyezések híreit.

Ez történt szeptember óta - Az új világ hangjai

A programnak külön oldalt nyitottunk a Portálon: https://tarsadalmijollet.hu/az-uj-vilag-hangjai

Innen valamennyi adás és kapcsolódó esemény elérhető.

Az új világ hangjai program első lépéseként 2023 szeptemberben elkészült az első adás, amelyben Üsth Ilonával a lelki egészségről beszélgettünk. Ezt követte a nyitott tematikus beszélgetés, majd pedig hamarosan megalakult a Lelki egészség csoport is itt a Társadalmi Jóllét Portálon. Azóta már szerveztünk csoporttalálkozókat és úgy határoztunk a tagokkal, hogy havonta egyszer egy-egy, a lelki egészségünkhöz és önismereti utunkhoz kapcsolódó témát dolgozunk fel közösen.

A következő adás a szabad tanulásról szólt, amelyet szintén tematikus beszélgetés, majd pedig a Szabad Tanulás csoport megalakulása követett. Ott tudástárat építünk és egyéb programokat (társak keresése, tapasztalatcsere) szervezünk.

Szintén készült adás az egészséges élelemről valamint a kommunikáció színeiről, hasonlóképp tematikus beszélgetéssel és csoportokkal folytattuk ezeket a témákat is.

A hangcsatornára néhány tematikus beszélgetés is felkerült. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez a folyamat életképes. Még ha a munkacsoportoknál az önmeghatározás, magképződés, célkitűzések megfogalmazása is most a fő feladat, tudtunk már nyitott találkozókat is szervezni.

A munka folytatódik. Továbbra is keresek még társakat, akik szervezőként, beszélgetőtársként és anyagi felajánlással tudják támogatni a programot.

 

P. Horváth Andrea, 2024-02-18