Társadalmi Jóllét Portál

A Keltető

A Keltető találkozási pont szeretne lenni azok számára, akik a jelen rendszer betegségeit felismerve, az emberi jósághoz, az egyén és közösség egyensúlyához visszatalálva akarnak egy békés átmenet aktív részeseiként azért tenni, hogy olyan emberi társadalom váltsa fel a mostanit, amelyben egymással és a természettel harmóniában, boldogságban élünk.
A Keltető az új világot építő embereket segít egymásra találni, összekapcsolódni.
Azért hogy együtt gondolkodhassunk és cselekedhessünk annak érdekében, hogy a változás organikusan, békésen, de erőteljesen és mielőbb megtörténhessen Magyarországon is.
2022 januárban indultunk el.
Havonta nyitott találkozóink vannak online (Zoom), közte pedig az aktívabb, elkötelezett tagok a Tűzmag találkozókon gyűlnek össze. 2022 júliusban az első személyes találkozónkra is sor került.
Nyitott havi találkozóinkat megtalálod az Események között.
Bővebben az alábbi linken találsz még információt A Keltetőről:
https://www.facebook.com/AKelteto

Weboldal: "Keltető" közösségi tér facebook csoport

Csoport megállapodás:
- Alapvető viszonyulásunk az elfogadás, bizalom, a békés, szeretetteljes hangnem és a megértésre törekvés.
- Szabad
Itt minden ember szabad elhatározásából kapcsolódik és vesz részt a közösségben. Senkit nem "használunk", mozgatunk, manipulálunk, hogy valamit akár csak ennek a közösségnek az érdekében vagy bármely tag egyéb más céljai érdekében tegyen.
- Tiszta, áttekinthető működés és kommunikáció
A közösségben mindenki minden információhoz hozzájut, nincsenek külön megállapodások, a közösség tagjai számára bármely csoport nyitott, szabadon látogatható.
- Egyenlő
A közösség tagjai egyenlő jogokkal rendelkeznek, amely jogok ugyanakkor nem sérthetik sem a másik szabadságát és egyenlőségét, sem a közösség célját.
- Szolidáris
Az egyéni és a közösségi fontosság összehangolásával működünk, azaz a szolidáris működést szem előtt tartva, ám az egyén szabadságát nem sértve.
- Hatalompolitizálás nincs
Ez a tér nem kapcsolódik semmilyen módon a jelenlegi hatalompolitikai formációkhoz, pártokhoz vagy folyamatokhoz.
- Összpontosítás
Szem előtt tartjuk a küldetést és a célt. A jelen és korábbi rendszerekkel csak annyiban foglalkozunk, amennyiben információkat és tapasztalatot merítünk belőle, hogy mit szeretnénk másképp és milyen lehetőségek nyílnak ezek elérésére.
- Önszerveződés
A csoport önállóan végzi feladatait, amelyhez a Keltető szervezőitől kérhet támogatást. Bárki kezdeményezhet, vállalhat feladatot, amihez késztetést és képességet érez magában.
- Személyesség és felelősségvállalás
A csoportban személyek, saját nevükkel, valós profillal tudnak részt venni. Az új tagok a belépést követően vállalják, hogy röviden bemutatkoznak. Így segítve elő az első kapcsolódásokat.
A csoport tagjai felelősséget vállalnak cselekvéseikért. Amennyiben valaki a csoport megállapodást szándékosan megsérti, úgy elfogadja, ha a csoport tagjai a kizárása mellett döntenek.

Létrehozva: 2022-03-09, módosítva: 2023-04-02

A csoport csatlakozáshoz lépj be vagy regisztrálj az oldalon!