Társadalmi Jóllét Portál

Kezdeményezések

Kapcsolódó Társadalom Projekt

Gyertyánági Endre, 2023-10-17

Jobb társadalom, jobb kapcsolatok építésével

A kapcsolatok életünk minden szegletét felölelik, a lakhelyünktől és a munkahelyünktől kezdve a társasági életünkig és a segítségkérés helyéig.
A Kapcsolódó Társadalom Projektben hiszünk abban, hogy ezeknek a kapcsolatoknak a minősége számít. Ha ápolják, értékelik és prioritást élveznek, az emberek boldogabbak és egészségesebbek, a közösségek erősebbek és ellenállóbbak, a vállalkozások pedig sikeresebbek és hatékonyabbak lesznek.

Mit értünk Kapcsolatközpontú Gyakorlat alatt?

A Kapcsolatközpontú Gyakorlat a kapcsolatokat helyezi előtérbe. Felszabadítja a potenciálokat és kielégíti a szükségleteket azáltal, hogy az értelmes és hatékony kapcsolatokat elsőrendű célként helyezi el, amely egyben „öncél” is és más célok elérésének eszköze is ... tovább


Magyar Innovációs Tehetségsegítő Tanács - MITT

Gyertyánági Endre, 2023-09-24

https://www.facebook.com/TehetsegsegitoTanacs
A Tanács céljai:
Az innovációs tehetséggondozás a 21. századi képességeket, mindenekelőtt az összetett, gyorsan változó, egyre nehezebben kiszámítható, egyre komplexebb világban való jártasságot hivatott fejleszteni. Az innováció olyan ötlet, gyakorlat vagy tárgy előállítása vagy egy újdonság átvétele és kiaknázása, amely hozzáadott értéket jelent a gazdasági és társadalmi szférában.
Elsődleges célcsoportunk a tudományos és technológiai innovációs tehetségek, valamint az un. többszörös tehetségek, amelyeknek a beazonosítása gyakran problémákat okoz. A kompetenciák az egész ember tulajdonságai, nem lehet őket egymástól megkülönböztetni, elszigetelten fejleszteni és szakaszonként egymás után elsajátítani. Ezek a kompetenciák nem köthetők csa ... tovább


Közösség alapú kistermelői élelmiszer ellátás

Ludescher Ottó, 2023-08-10

A kezdeményezés lényege a városokban ott ahol közösségi terek vannak létrejöjjön kapcsolódás a helyi kistermelőkkel. A kölcsönös elköteleződés alapján a termelő annak érdekében tesz, hogy kedvező áron a közösségi térbe érkezők számára egészség élelmiszert biztosítson és azok pedig akik ezt igénybe veszik elköteleződnek a termelő felé, hogy az ő termékeit vásárolja meg. Felek között a kölcsönös bizalom a meghatározó, egy termelői-fogyasztói közösség tagjaiként tekintenek önmagukra.
Ezek a közösségi terek napi szintű működésűek, szemléletükben ott van hogy olyan gyakorlatias közösségi megoldásokkal segítse a benne résztvevőket, ami kis léptékű, emberséges, az élet különböző területein támogató, jóllétet hozó.
Néhány termelői kapcsolódik egy ilyen közösségi térhez és látja el termékekkel. ... tovább


Az új világ hangjai

Pataki Andrea, 2023-07-10

Örömmel írom: ez a kezdeményezés elindult! A működéséhez és fejlődéséhez továbbra is szeretettel várok támogatókat és szervező társakat.

Egy olyan hangcsatornát (podcast) szeretnék indítani 2023 szeptembertől, ahol az új világ építőivel beszélgetünk egy-egy témáról.
Mint például: új közösségi formák, lelki egészség, szellemi kapcsolódás, egészséges élelmiszer termelés, az új gazdasági működés kibontakozása, tanulás-iskola az új világban, egészség-gyógyítás. Első körben azokkal készülne beszélgetés, akik a Társadalmi Jóllét Portálon már jelen vannak, aki amiben jártas. Majd pedig ajánlásra hívnánk még beszélgetőtársakat.
Nem okosakat kell mondani, hanem inkább olyan beszélgetéseket képzeljünk, ahol a két beszélgetőtárs dialógusban van egymással, mind szellemi, mind lelki, mind fizika ... tovább


FigyelemTér

Ludescher Ottó, 2022-12-10

A FigyelemTér arra az alapgondolatra épít, hogy ha nyitott figyelemmel vagyunk egymás iránt, akkor ebben a térben egymást segítve mindannyian előre haladunk a saját önismereti utunkon. Ennek előmozdítására létrejött egy oldal (https://ft.tarsadalmijollet.hu/). A későbbiekben aki közel laknak egymáshoz azoknak lehetőség lesz a személyes találkozásra.


Társadalmi Jóllét Portál

Ludescher Ottó, 2022-06-08

A társadalmi jóllétet szolgáló helyi önszerveződő köröket támogató portál felépítése és működtetése. A cél: olyan eszközt adni az emberek kezébe, ami segíti őket a tudatos változásban. Hogy felismerjék a helyüket a világban, hogy ők mit tudnak adni mások számára. Hasonlóan egy olyan eszközt biztosítani, ami segíti a alulról jövő helyi kezdeményezés kibontakozását, működését, hálózatos kapcsolódását.