Társadalmi Jóllét Portál

Mi újság a Portálunk táján?

Kedves Társunk!

Szeretettel köszöntünk a Társadalmi Jóllét Portálon!

Mostantól -nem gyakrabban, mint kéthetente- egy rövid email újságban adunk hírt Neked az újdonságokról.

Természetesen ha úgy érzed, nincs rá szükséged, bármikor leiratkozhatsz a levél alján részletezettek szerint.

Az újságunk célja, hogy értesülj mindazokról a változásokról és fejlesztésekről, amelyek segítenek Téged abban, hogy otthonosan érezd magad a Társadalmi Jóllét Portálon és kapcsolódni tudj a többiekhez is.

Mivel ez az első alkalom, így most egy picit hosszabb lesz a levelünk, és nem csak információkat, tippeket is adunk a Portál használatával kapcsolatban.

Találkozzunk november 18-án este!

Szeretettel ajánljuk ezt az eseményt, amelyen együtt átnézzük az oldal lehetőségeit, ha bárhol elakadtál, tudsz kérdezni és visszajelzést is adhatsz arról, mi tetszik, mit javasolsz még fejleszteni. Meg úgy egyáltalán: milyen gondolatokat és érzéseket ébreszt benned a Portál tere.

Beszélgetés a Társadalmi Jóllét Portálról 

Ha nem tudsz részt venni az online találkozón, akkor pedig itt vannak kéznél, leírva a legfontosabb tudnivalók.
Ha most nincs időd végigolvasni, tartsd a látókörödben és amikor alkalmas, böngészd végig a lehetőségeket. A kékkel írt részek hivatkozások, amelyek segítenek közvetlenül is eljutni a Portálnak arra a részére, amiről épp szó van.

Nézzük sorra, mi mindent is nyújt a Portál számodra!

Társak

Ahogyan Te, úgy a többiek is létrehozták a bemutatkozó oldalukat.

Azt javasoljuk, nézd végig a bemutatkozásokat. Most még nincs túl sok. 

Több szempontból megnézheted:

 • Ismered-e már őt valahonnan. Akkor nagyszerű alkalom, hogy itt is üdvözöld: küldhetsz neki üzenetet a bemutatkozó oldala alján. 
 • Hol lakik. Ha közel vagytok egymáshoz, akár egy településről, helyben már tudtok személyesen is kapcsolódni. Hisz ne feledd: a Portál csak egy segítő online tér, a valós kapcsolódásokat támogatja, ám nem helyettesíti. Ha már tagja vagy helyi közösségnek, akkor bátran ajánlhatod neki is a csatlakozást.
 • Milyen címkéket vett fel az adatlapjához. Így találhatsz közös érdeklődésű társakat vagy épp olyan embereket, akiket már régóta kerestél egy közös feladathoz. 
 • Milyen csoportoknak a tagja már. Így Te is könnyen rátalálhatsz egy Téged érdeklő csoportra. Csak kattints rá a felsorolásban szereplő csoportra és máris látni fogod a leírását és csatlakozni is tudsz, ha tetszik, amit ott olvastál. Ha a társ már ismerősöd, akkor pedig máris van ott valaki a csoportban, akihez személyesen is kapcsolódsz, így könnyebb lesz a csoportban is megtalálnod a helyed. Ha pedig már Te vagy csoport tagja és a bemutatkozása alapján úgy gondolod, őt is érdekelheti az a csoport, akkor meg is hívhatod őt. Akár személyes üzenettel, akár a Csoportoknál található meghívás funkciót használva.

Ha ismersz olyat, akinek szerinted itt a helye a Portálon, a Társak oldalon a bal felső sarokban találsz egy Meghívó küldése gombot. Erre kattintva küldhetsz neki email meghívót.

Kattints ide most és nézd meg a bemutatkozásokat: Társak

Ne feledd: akkor látod az összes regisztrált társat, ha beléptél a Portálra. Amíg nem léptél be, addig csak a nyilvános adatlapokat fogod látni.

Csoportok

 • Jelenleg öt csoport van fent a portálon. Minden csoportnál találsz egy bemutatkozást, hogy miről szól a csoport, valamint látod a csoport megállapodást is, aminek elfogadását követően tudsz csatlakozni a csoporthoz.
 • A csoportok közül néhány nyilvánosan, regisztráció nélkül is látható. Ha ismersz olyan személyt, akit szerinted érdekelhet az a csoport, közösség, a csoport hivatkozását egy személyes üzenettel el tudod részére küldeni. Regisztrációt követően máris csatlakozhat a csoporthoz.
 • Saját csoportot is indíthatsz. Ha már van közösséged, ahol aktív vagy, érdemes beszélned a közösséged tagjainak a Portálról. Egyre többen idegenkednek vagy épp el is köszöntek már a Facebook-tól, ráadásul az ottani zajban elvész, ha a Facebook csoportba írsz egy bejegyzést, a tagok töredéke látja. Itt nincs zaj, nincs algoritmus és semmilyen szelektálás, ezért érdemes megfontolnotok, hogy inkább ezt a teret használjátok.
 • Ha szeretnél csoportot indítani, kattints az Új csoport gombra a Csoportok oldal jobb felső sarkában, kövesd a kérdések és az információs buborékokat, amelyek végigvezetnek a folyamaton. Eldöntheted, hogy a csoportod bárki számára látható vagy csak a Portálon már regisztrált társak láthatják. Ugyancsak van lehetőséged jelölni, hogy helyi csoportról van-e szó. Ez azért hasznos, mert a település megadásával rákerültök a térképre, így akik ott helyben keresik a közösségüket, azok számára láthatóvá váltok.
 • A csoporton belül, a Beszélgetések fülön van lehetőségetek témát, azaz online írásos beszélgetést indítani (Új téma, a jobb felső sarokban). A témákhoz hozzá lehet szólni. Az új témáról a csoport tagjai email értesítést kapnak és ha érdekli őket a téma, akkor fel is iratkozhatnak rá, hogy minden új hozzászólásról is érkezzen értesítés, így nem maradnak le a beszélgetésről.
 • Egy csoportnál az lesz a csoport kezelője, aki létrehozta. Ő tud felvenni további tagot is kezelőnek, hogy ne egyedül vállalja ezt a feladatot. A kezelés annyit tesz, hogy módosítani tudod a leírást és hozzád lehet fordulni, ha bármi gond lenne a csoportban. 
 • A csoportba meg tudod hívni azokat, akik a Portálon regisztráltak (A csoport oldalának alján, a Meghívás a csoportba résznél, kiválasztva a regisztrált személy nevét). Ám meg tudod hívni azokat is, akik még nincsenek fent a Portálon. Esetükben, ahogyan fentebb írtuk, az első lépés a Portálra meghívás. És személyes üzenetet is írhatsz, amiben már tudatod vele, hogy a Portálon milyen csoportban várod őt.

Nézz szét a csoportok között most: Csoportok

Ne feledd: akkor látod az összes csoportot, ha beléptél a Portálra. Amíg nem léptél be, addig csak a nyilvános csoportokat fogod látni.

Térkép

 • Ez az oldal kétféle nézetben érhető el: Társak és Csoportok. A nézetet a térkép bal felső sarkában lévő kis nyíllal válthatod.
 • A társak a bemutatkozásban megadott település szerint jelennek meg a térképen. A csoportok közül pedig a helyi csoportok tudnak rákerülni a térképre.
 • Arra biztatunk, hogy ha van helyi közösséged, akkor nyiss itt neki csoportot, add meg a települést, és máris ott lesztek a térképen. 
 • A térkép nem csak abban segít, hogy lásd, kik vannak a közeledben, hanem abban is, ha más településeken keresel kapcsolatot magadnak, közösségednek vagy segítségképp mások számára.

Kattints és nézz szét a térképen: Térkép

Kezdeményezések

Itt találod azokat az akár ötlet szinten lévő, akár már működő kezdeményezéseket, amelyekhez társakat várnak a kezdeményezők. 

 • A leírás és a keresési igénynél szereplő címkék alapján valószínűleg el tudod dönteni, hogy szeretnél-e kapcsolódni. Ebben az esetben, vagy ha még kérdésed van, akkor a kezdeményezés elindítójának érdemes írnod vagy ott hozzászólnod.
 • Azt is látod, a kezdeményezés oldalán hogy kik kapcsolódtak már be a regisztráltak közül ebbe a programba.
 • Saját kezdeményezést is indíthatsz. Kattints az Új kezdeményezés gombra az oldal jobb felső sarkában, kövesd a kérdéseket és az információs buborékokban található segítséget.

Nézd meg a jelenlegi kezdeményezéseket: Kezdeményezések

Események

 • Megnézheted mások eseményeit és saját eseményt is létrehozhatsz, az Esemény felvétele gombra kattintva.
 • Ha eseményt szervezel, akkor azt érdemes elsőként eldöntened, hogy melyik szinten teszed azt elérhetővé. Háromféle esemény típus van: 
 1. Nyilvános
 2. Portál szinten elérhető
 3. Csoport szinten elérhető

A nyilvános eseményeket mindenki láthatja, aki a Portálra látogat. Akkor is, ha nem regisztrált még. A Portál szinten elérhető eseményeket a már regisztrált társak érik el. A csoport szinten elérhető eseményeket pedig csak az adott csoport tagjai láthatják. Utóbbit az adott csoporton belül lehet létrehozni.

 • Az eseményt módosítani az tudja, aki létrehozta.
 • Az eseményhez lehet hozzászólni. 
 • Személyként és egy csoport tagjaként a csoport nevében is hozhatsz létre eseményt. Utóbbi esetében ugyanúgy eldöntheted, hogy az esemény nyilvánosan, a Portálon regisztráltaknak, vagy csak a csoportod tagjai számára legyen látható.
 • Jelenleg fejlesztés alatt van az, hogy a Portálon regisztrált társakat meghívhasd az eseményhez. Ezért ha valakit szeretnél meghívni, jelenleg még úgy tudod ezt megtenni, hogy írsz neki erről személyes üzenetet. 
 • A nem regisztrált ismerőseidet a nyilvános eseményre tudod meghívni, emailben vagy más üzenetküldő alkalmazásban úgy, hogy az esemény címére kattintasz és a böngésződ fejlécéből kimásolod az esemény hivatkozását. 
 • Ugyanezzel a módszerrel tudod népszerűsíteni a nyilvános eseményedet bármely közösségi média oldaladon, közösségi hírleveledben, sőt még online hirdetésbe is beteheted az esemény hivatkozását.

Nézd meg a már meghirdetett eseményeket, és hirdesd meg a saját eseményedet is bátran itt: Események 

És még…

Fórum, Írások, Hírek 

 • Nyithatsz az oldalon egy Téged foglalkoztató kérdésben fórum beszélgetést
 • Készíthetsz saját írást, ami a Portál céljához és szellemiségéhez kapcsolódik. Akár egy nagyon konkrét témában, akár átfogó kérdést illetően. Elolvashatod a már felkerült írásokat is.
 • Felteheted a saját közösséged híreit és olvashatod mások híreit is.

Ha eddig eljutottál, hősiesen végigolvastad az első hírlevelet, szívből köszönjük a kitartásodat! :)

Ne feledd: lesz egy ilyen beszélgetésünk, amire szeretettel várunk:

Beszélgetés a Társadalmi Jóllét Portálról

Ha bármi kérdésed, javaslatod, ötleted van, keress meg bennünket bátran emailben vagy a Portálon látható elérhetőségeinken.

Kívánunk Neked sok örömet és hasznosságot a Társadalmi Jóllét Portálon!

Szeretettel:

Andrea és Ottó

A Társadalmi Jóllét Mag tagjai

2022-11-09