Társadalmi Jóllét Portál

Szabad Tanulás


A szabad tanulás számunkra egyet jelent a belső vezetettségben való kibontakozással. Ebben a folyamatban a gyermek önmagáért és a tanulás öröméért, vagy a maga által megfogalmazott személyes célok érdekében szerzi be a tudást, tapasztalást.  Saját lelkesedéséből és fejlődni akarásából tanul annyit, amennyit képes befogadni. Ez segíti őt a kiteljesedésében. Képességeinek megismerésében és a tanulási folyamatban egy szabad közösség adja a háttér támogatást. 


A csoport célja, hogy ilyen szabad tanulási tereket segítsünk életre kelni helyi kezdeményezéseinkkel, valamint tapasztalatcserével, tudástárral, esetmegbeszéléssel, társkutatással, kapcsolati hálóval. A tudás és tapasztalat többrétegű: közösségépítés, tanulási-tanítási módszerek és folyamatok.
Azokat várjuk, akik ebben elkötelezettek: saját helyi teret szeretnének életre hívni és/vagy tudásukkal-tapasztalatukkal ilyen kezdeményezéseket szeretnének támogatni.

Csoport megállapodás:

Egyelőre a Portál közösségi megállapodását szükséges figyelembe venni a csoporthoz csatlakozóknak. Ha a későbbiek felmerül ezen felül más is, amiben szükséges még megállapodnunk, azzal kiegészítjük a csoport leírását.

Létrehozva: 2023-10-25, módosítva: 2024-03-26

A csoport csatlakozáshoz lépj be vagy regisztrálj az oldalon!