Társadalmi Jóllét Portál

Események

A Társadalmi Jóllét Portálon létrehozhatod és kommunikálhatod az eseményedet, magánszemélyként vagy egy csoport eseményeként.

Itt megmutatjuk, mi mindent tudsz a Portálon tenni egy eseményhez kapcsolódóan.

Ki hozhat létre esemény bejegyzést a Portálon?

Ha regisztráltál, akkor két lehetőséged van erre:

 • Magánszemélyként jegyzed az eseményt
 • Egy csoport eseményét hozod létre, a csoport kezelőjeként.

Milyen eseményeket lehet meghirdetni a Portálon?

Ha eseményt szeretnél közzétenni, az legyen saját esemény, tehát ne más, külső eseményeket ajánlj. Mielőtt egy eseményt meghirdetsz, kérlek, gondold végig, hogy az esemény hogyan szolgálja a társadalmi jóllétet, valamint hogy az esemény programja és jellemzői összhangban legyenek a Közösségi megállapodásban foglaltakkal. 

Mi számít eseménynek?

Minden olyan program, ahol többen összegyűlnek. Helyét tekintve lehet online és személyes találkozós. Formáját tekintve lehet előadás, beszélgetés, közös cselekvés vagy ezek egyvelege. 

Lehet egyszeri vagy ismétlődő esemény, programsorozat egyaránt.

Az esemény lehet nyitott, bárki számára elérhető vagy bizonyos részvételi feltételhez kötött. Valamint létrehozhatsz a csoport számára zárt eseményt is.

Egy a lényeg: az esemény kapcsolódjon a Portál küldetéséhez és összhangban legyen a közösségi megállapodással.

Hogyan hozhatsz létre eseményt?

Fontos, hogy először azt döntsd el, hogy magánszemélyként hozod létre az eseményt vagy egy csoport kezelőjeként. 

 • Magánszemélyként
  A  Portálra belépés után egyszerűen csak kattints rá az Események oldalra és ott a jobb felső részen válaszd az Esemény felvétele gombot: https://tarsadalmijollet.hu/esemenyek

  Majd pedig haladj az ott leírtak szerint.
 • Csoport eseményeként
  Ehhez a csoport kezelőjének kell lenned. Ha nem vagy az, akkor kezdeményezni tudsz a csoportban és segítségére lehetsz a kezelőnek, amikor az eseményt létrehozza. Vagy a többiektől kérheted, hogy legyél Te is csoport kezelő.
  Ebben az esetben kattints arra a csoportra, amelynek kezelőjeként szeretnéd az eseményt létrehozni. A csoporton belül válaszd ki az Események fület, majd kattintás után válaszd az Esemény felvétele gombot. Az így létrehozott esemény mint az adott csoport eseménye jelenik meg az esemény oldalán a címe alatt.

Az esemény létrehozásánál találsz egy útmutatót, hogy mi mindent írj oda és állíts be az eseményhez. Ezeket vesszük most sorra:

 • Cím: az esemény címe
 • Meta leírás: ez egy 130-160 karakterből álló kivonat. Azért van rá szükség, hogy a keresőben és más megosztásoknál is látható legyen, miről szól az esemény. 
 • Időpont: az esemény időpontja
 • Érvényessége: ide az a dátum kerül, amíg szeretnéd, hogy látható legyen az esemény. Ha ez később, mint az esemény időpontja, akkor lehetővé válik még egy ideig az utókommunikáció, kiegészítő információkat, hozzászólásokat lehet hozzátenni úgy, hogy azok úgymond szem előtt legyenek. Az érvényességi időpont után az esemény a Lejárt események közé kerül. Ezt már csak a Portálon regisztráltak érik el.
 • Az esemény leírását egy szövegszerkesztő részben készítheted el. A szöveg formázható, tagolható, hivatkozás és kép is helyezhető el benne.
 • Láthatóság: az eseményszerkesztő alján kiválaszthatod, hogy milyen körben legyen látható az esemény. Ha csoport eseményt hozol létre, választhatod azt is, hogy csak a csoport tagjai láthassák. Portál láthatóság választása esetén a Portálon regisztráltak érik el. Nyilvános láthatóság esetén bárki láthatja az esemény oldalát.

Értesítés eseményről

Egy csoport eseményéről valamennyi csoport tag kap email értesítést.
Ezen felül a Portálon regisztráltak a Portál hírlevélben értesülhetnek új eseményekről.
Valamint lehetőséged van a Portálon belül arra, hogy meghívj olyan Portál tagokat is az eseményre, akik egyébként nem a csoportod tagjai. Ezt a már elérhető esemény oldalon tudod megtenni: "Személyek meghívása az eseményre, akik nem tagjai a csoportnak". Itt egyesével választhatod ki a Portálon regisztrált társak közül, akiket szeretnél meghívni. Akit meghívtál, az email értesítést kap a meghívásról.

Mindenki más egyéb forrásból kaphat hírt, például ha megosztod a közösségi oldaladon, hírleveledben, magán üzenetben az esemény oldalának hivatkozását.

Minden eseménynek saját hivatkozása van. Ha az eseményed nyilvános, a böngésző fejlécéből kimásolva vagy egy megosztási funkcióval elküldve/megosztva tudod népszerűsíteni az eseményed.

Ne feledd: ha az esemény portál vagy csoport szintű, akkor csak belépés után az arra jogosultak (Portál regisztráltak vagy csoport tagok) érik el az oldalt.

Részvétel jelzése egy eseménynél

Egy csoport eseményénél a csoport tagjai jelezhetik, hogy részt vesznek-e az eseményen. Talán/Érdekel lehetőséget nem találsz, csak azt, hogy bepipálod a "Részt veszek" pontot.

Ha egy esemény Portál szintű vagy nyilvános, érdemes jelentkezési űrlapot készítened, aminek a hivatkozását beleteszed az esemény leírásába. Akik szeretnének részt venni az eseményen, ezzel a jelentkezési lappal jelezhetik szándékukat. A másik lehetőség, hogy email címet és/vagy telefonos elérhetőséget adsz meg a jelentkezéshez. 

Automatikus emlékeztető funkció jelenleg nincs a Portálon, így erről önállóan érdemes gondoskodnod: az esemény előtt még adni impulzust a jelentkezőknek, például emlékeztető emailt írnod.

Ki látta az eseményt?

Csoport esemény esetén a csoport kezelői számára megjelenik, hogy a csoport tagjai közül ki látta az esemény oldalt. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy az illető csoport tag belépett a Portálra és megnézte az esemény oldalát. Ez fontos információ lehet, hogy akik egy adott időpontig nem látták az eseményt, azoknak egyéb módon jelezd.

Hozzászólás az eseménynél

A Portálon regisztráltak -belépést követően- hozzá tudnak szólni egy eseményhez. Ez lehet egy praktikus jelzés a szervezők számára, ha például késik a résztvevő. És lehet ide az eseményhez kapcsolódó gondolatot, információt, egyéb tartalmat is hozzátenni. Valamint felkerülhet ide emlékeztető, összefoglaló is.

Változás egy eseményél

Az esemény bármely részét bármikor módosíthatod. Eseményt törölni nem tudsz, ám ha az esemény mégsem valósul meg, módosíthatod az esemény címét, eléírva, hogy elmarad. Valamint az esemény leírásának elejére is kiemelve tudod írni, hogy elmarad. 

 

 

2023-12-13