Társadalmi Jóllét Portál

Márciusi Friss

Márciusi friss

Újdonságok a Társadalmi Jóllét Portálon

Az elmúlt időszakban arra összpontosítottunk, hogy egyrészt a csoportokat támogassuk új lehetőségekkel, másrészt hogy a Portál áttekinthetőségét biztosítsuk.

  • Csoportok hírei

A csoporton belül találtok egy új fület, Hírek a neve.

Ha szeretnétek közzétenni hírt a csoportotokról, kattintsatok rá, majd az Új hír gombra és készítsétek el a hírbejegyzést. 

Ez a lehetőség a csoport kezelői számára elérhető. A hírbejegyzés készítésénél választható a láthatóság: csak a csoport lássa a hírt, vagy a Portálon regisztráltak is, illetve nyilvános legyen a bejegyzés, azaz bárki számára elérhető. Utóbbi esetében a közösséged saját kommunikációs csatornáin is megoszthatod a hírbejegyzést.

  • Csoporton belüli beszélgetések címkézése

Ha a csoportodban létrehozol egy új témát, azaz elindítasz egy beszélgetést, kiválaszthatsz hozzá egy vagy több címkét. Így könnyebben megtalálható lesz később is, valamint az ugyanazon címkével ellátott beszélgetéseket kereséskor ki tudjátok szűrni, így a téma iránt érdeklődők szintén könnyebben rátalálnak a kapcsolódó bejegyzésekre.

  • Közlemények

Gondolkodtunk azon, hogy mi a jó megoldás, ha van egy olyan szervezési-technikai közlemény, ami jó, ha mindig szem előtt van. Például a csoport találkozók időpontja, címe vagy az online helyszín hivatkozása. Erre a célra létrehoztunk a csoporton belül egy Közlemény fület.
Úgy tudsz közleményt készíteni, hogy előbb a Beszélgetések fül alatt rákattintasz az Új téma gombra. Ott megírod a bejegyzést, majd pedig alul bepipálod, hogy ez közlemény. Ezt követően ha elmentetted, akkor megjelenik majd a Beszélgetések között és ugyanakkor a Közlemény pont alatt is. Így ha később újabb bejegyzések is készülnek, a Közlemény pont alatt megtalálhatóak lesznek az ilyen típusú és fontosságú információk.

Használjátok bátran. Mi kipróbáltuk, a Keltető találkozók Zoom hivatkozását már kitettük közleménybe.

  • Lezárt beszélgetések

Beállítottuk a csoportokon belüli bejegyzésekhez, hogy ha már lezárult egy beszélgetés, akkor egy külön gyűjtőbe kerüljön át. Így a még időszerű bejegyzések maradnak szem előtt a csoportban, a könnyebb áttekinthetőség miatt. A korábbi bejegyzéseket pedig Lezárt beszélgetések néven találjátok meg a csoport oldal tetején. Ha lezárt beszélgetéshez szól valaki hozzá, akkor az újra aktívvá válik.


Új csoport a Portálon

Utolsó levelünk óta megalakult a Lelkes csoport. Ez a csoport mindazokat várja, akiket a lélek bármely rétege és területe érdekel. Legyél bár lelki segítő vagy önismereti úton járó ember. A csoport célja, hogy programok, beszélgetések, tudásmegosztás segítségével a tagok és általuk a hozzájuk kapcsolódó emberek lelkisége mind egészségesebbé váljon, szolgálva ezzel az egyéni és közös jóllétünket.

Már el is kezdődött ott egy beszélgetés Dr. Máté Gábor A trauma bölcsessége című filmje kapcsán.

Itt tudsz kapcsolódni a Lelkes csoporthoz: https://tarsadalmijollet.hu/csoport/8/lelkes-csoport

Módosult a Közösségi megállapodás

Egy kis értelmezési pontosítás miatt módosítottunk a Közösségi megállapodáson.

Egy szó került ki belőle: "jelenlegi". Mert hogy nem csak jelenlegi, de múltbeli és jövőbeli hatalompolitikai formációhoz sem kapcsolódunk, így pontos.

Ez a tér nem kapcsolódik semmilyen módon hatalompolitikai formációkhoz, pártokhoz vagy folyamatokhoz. Az oldalon nem lehet semmilyen hatalompolitikai tevékenységet folytatni, sem egyéni, sem csoport szinten.

A Közösségi megállapodás teljes szövegét itt találjátok: https://tarsadalmijollet.hu/kozossegimegallapodas

Ismerd meg a Portált, mondd el a véleményedet és igényeidet!

Márciusban is szervezünk online beszélgetést, ahol megmutatjuk a Portál lehetőségeit, hogy meglásd, mi mindenre használható. Ezeken az alkalmakon szeretettel kérjük és várjuk a visszajelzéseiteket és az ötleteiteket is, hogy mit tudnánk szebben-jobban megvalósítani, milyen fejlesztésekre lenne még szükség.

Március 27-én hétfőn 18.00 órától várunk Benneteket Zoom helyünkön: https://us06web.zoom.us/j/85414153669

Ha még óvatos vagy…

  •     Bemutatkozó oldalak

Többen vagytok itt, akik ugyan regisztráltatok a Portálon, ám még nem készítettétek el a bemutatkozásotokat. Addig azonban sajnos “láthatatlanok” vagytok mások számára és csoportokhoz is csak ezt követően tudtok csatlakozni. Minden érintettnek írtunk egy rövid segítséget és a bemutatkozásnál adott kérdésekkel is segíteni szeretnénk Benneteket. Ha kevés az időd vagy nem szeretsz magadról írni, elegendő néhány mondat is. Így tudod feltölteni az adatlapodat:

  1.     Lépj be a Portálra
  2.     A jobb felső sarokban a neved melletti kis háromszögre kattints
  3.     Az ott található Adatlap pontot válaszd ki.
  4.     Az így megnyíló lapon négy fülecskét találsz: Adatok-Profilkép-Jelszó-Beállítások. Az Adatoknál tudod megadni az információkat, elérhetőségeket, valamint három segítő kérdést is találsz, ami alapján elkészítheted a bemutatkozó leírásodat. A Profilképnél tudod feltölteni a fotódat, a legegyszerűbb, ha máshol már használt képet lementesz és feltöltesz ide. A Jelszóra csak akkor kattints, ha szeretnéd módosítani a bejelentkezési jelszavadat. A Beállításoknál tudod beállítani az email értesítéseidet. Minden leírást és beállítást bármikor módosíthatsz.
  •     Saját csoportok

Egyelőre nincs sok csoport a Portálon, pedig többen, akik itt vagytok, saját közösséget is szerveztek. Nyilván a legfontosabb, hogy a Portál működését megismerjétek és otthonosan érezzétek itt magatokat. 

Arra biztatunk Benneteket, hogy ha már megérkezett ez az otthonosság érzet, hozzátok létre itt a közösségeitek online szervezői csoportját. 

Ha helyi csoportként működtök, akkor a térképre is fel tudtok kerülni, így könnyebben megtalálják a közösséget. 

Mikor az elhatározás megvan, ám a csoport létrehozásában technikai támogatásra van szükségetek, szóljatok és szívesen segítünk!

2023-03-21