Társadalmi Jóllét Portál

Februári Portál hírek

Újdonságok a Társadalmi Jóllét Portálon

 • Érdeklődés, tanulás

A Portál célja az is, hogy a társak egymáshoz is könnyebben kapcsolódhassanak. Ezért a bemutatkozásokat új ponttal egészítettük ki. Az Érdeklődés, tanulás résznél megírhatod, mi az, ami érdekel, amiben fejlődni szeretnél. Ezt rövid címkékkel adhatod meg. Válogathatsz meglévő címkékből és újakat is létrehozhatsz. 

Itt tudod felvenni az érdeklődési területeidet a bemutatkozó oldaladhoz: https://tarsadalmijollet.hu/profilom/modosit

Arra biztatunk, hogy nézd meg, másokat mi érdekel és ennek alapján bátran vedd fel velük a kapcsolatot. A Társak oldalon keresni is tudsz arra, hogy kit érdekel például a személyiségfejlesztés. https://tarsadalmijollet.hu/tarsak

A bemutatkozó oldalán személyes üzenetet tudsz írni annak, akivel úgy érzed, van közös témátok.

 • Történések

Új menüpontként találod meg a Portálon: https://tarsadalmijollet.hu/tortenesek

Itt gyűjtjük össze az elmúlt egy hónap újdonságait, hogy könnyebben megtalálhasd. Legyen szó új tagokról, csoportokról, eseményekről, írásokról vagy kezdeményezésekről.

 • Események

Az Események aloldalt úgy alakítottuk át, hogy az időszerű bejegyzéseket részletesen olvashatjátok, a már elmúlt programok pedig az oldal alján a Lejárt események pontra kattintva érhetőek el. 

Emiatt az esemény létrehozásánál a továbbiakban meg kell adni a lejárati dátumot is. Ez azt jelenti, hogy a dátumot követően a lejárt események közé kerül majd be az a program. Érdemes az esemény időpontjához képest egy héttel későbbre beállítani a lejárati dátumot, hogy így könnyen megtalálják a résztvevők, ha szeretnének még utólag hozzászólni.

Itt hozhatsz létre új eseményt: https://tarsadalmijollet.hu/esemeny/uj

 • Írások

Az oldalt átalakítottuk úgy, hogy áttekintő képet lássatok először: kép, cím és a tartalom bevezető része. https://tarsadalmijollet.hu/irasok

Szeretettel biztatunk arra, hogy oszd meg a társadalmi jóllét témaköréhez tartozó saját gondolatodat, tapasztalatodat, akár kutatási eredményedet is.

Új írást itt készíthetsz: https://tarsadalmijollet.hu/iras/uj

 • Hírek

Ezt a lehetőséget azért hoztuk létre, hogy megoszthasd a saját közösséged híreit, történéseit. A hír bejegyzés nyilvánosan elérhető, így bátran megoszthatod másokkal, más fórumokon is. Képeket is el tudsz helyezni a formázható szövegben.

Itt hozhatsz létre saját hír bejegyzést: https://tarsadalmijollet.hu/hir/uj

 • META leírás

Amikor létrehozol egy új eseményt, írást vagy hírt, a cím megadása alatt találod ezt a kitöltendő részt. A META leírás egy 120-160 karakterből álló rövidített kivonat, amely a hivatkozott oldal megosztásakor, valamint a keresőkben találat megjelenítéskor az előképben látható. Ennek hasznossága, hogy egyrészt a keresők könnyebben rátalálnak, másrészt pedig aki látja, a leírás alapján felkeltheti az érdeklődését, hogy részt vegyen a programon, elolvassa az írást vagy a hírbejegyzést.

 • FigyelemTér

A társadalmi jóllét alapja, hogy az egyén maga is jól legyen, haladjon előre a személyes útján. Sokféle lehetőség van erre, a FigyelemTér egy ilyen eszköz. Lényege, hogy egymást nem tanáccsal vagy visszacsatolással, hanem és kizárólag elgondolkodtató kérdésekkel támogatjuk.
Ahhoz, hogy bátran megnyílhasson az is, akinek ez nehezen menne, a FigyelemTér oldalon nem szükséges valódi névvel regisztrálni.

Erről a lehetőségről minden fontosat megtalálsz itt: https://ft.tarsadalmijollet.hu

Fontos! Ha szeretnéd használni a FigyelemTér lehetőségeit, az oldalon külön szükséges regisztrálnod, a Portál regisztrációd ettől teljesen független!

A FigyelemTérhez kapcsolódik a Portálon egy új csoport is, ahol a FigyelemTér működésével kapcsolatban tudtok beszélgetni, segítve a továbbfejlesztését.
FigyelemTér csoport https://tarsadalmijollet.hu/csoport/7/figyelemter

Köszöntjük új társainkat! 

A legutóbbi hírlevelünk óta csatlakoztak a Portálhoz:

Benedek Zsófia Budapest
Bérczi Anna Ádánd
Beró Szilárd Kondorfa
Csomor Judit Bodrogolaszi
Fekete Eszter Anett Szeged
Filep Emese Medgyesegyháza
Hojtsy-Keresztény Zsuzsanna Göd
Honvéd-Varjú Beáta Szárliget
Igazi Barbara Mosonmagyaróvár
Kálmán-Juhász Orsolya Ballószög
Nagy-Erdei Gyöngyi Debrecen
Sántha András Szeged

Kívánjuk, hogy érezzétek itt jól magatokat és találjatok társakra, közösségekre!

Tedd fel a térképre a közösségedet is! 

Ha van már helyi közösséged, hozz létre számára a Portálon csoportot.  Ez azért hasznos, mert a település megadásával rákerültök a térképre, így akik ott helyben keresik a közösségüket, azok számára láthatóvá váltok.

Ha szeretnél csoportot indítani, kattints az Új csoport gombra a Csoportok oldal jobb felső sarkában, kövesd a kérdéseket és az információs buborékokat, amelyek végigvezetnek a folyamaton.
Ezek a legfontosabb lehetőségek, amelyekkel a csoportod szervezését támogathatod a Portálon:

 • Beszélgetés indítása
  A csoporton belül, a Beszélgetések fülön van lehetőségetek témát, azaz online írásos beszélgetést indítani (Új téma, a jobb felső sarokban). A témákhoz hozzá lehet szólni. Az új témáról a csoport tagjai email értesítést kapnak és ha érdekli őket a téma, akkor fel is iratkozhatnak rá, hogy minden új hozzászólásról is érkezzen értesítés, így nem maradnak le a beszélgetésről.
 • Csoport kezelése
  Egy csoportnál az lesz a csoport kezelője, aki létrehozta. Ő tud felvenni további tagot is kezelőnek, hogy ne egyedül vállalja ezt a feladatot. A kezelés annyit tesz, hogy módosítani tudod a leírást és hozzád lehet fordulni, ha bármi gond lenne a csoportban. 
 • Meghívás
  A csoportba meg tudod hívni azokat, akik a Portálon regisztráltak (A csoport oldalának alján, a Meghívás a csoportba résznél, kiválasztva a regisztrált személy nevét). Ám meg tudod hívni azokat is, akik még nincsenek fent a Portálon. Esetükben, ahogyan fentebb írtuk, az első lépés a Portálra meghívás. És személyes üzenetet is írhatsz, amiben már tudatod vele, hogy a Portálon milyen csoportban várod őt.

Azért is ajánljuk jó szívvel, hogy a közösséged online terét itt hozd létre és működtesd, mert a Portálon a témák-beszélgetések segítségével áttekinthetőbb a hírfolyam, mint például a Facebook-on. Valamint itt nincs reklám, eltérítés, bármi olyan impulzus, ami nehezíti az összpontosítást a közösség szervezésében.

Februárban ismét Társadalmi Jóllét Portál beszélgetés

Minden hónapban szervezünk egy találkozót, hogy átnézzük együtt a Portál működését. Ezzel segítünk, hogy megismerd a lehetőségeket és a használatában is eligazodj. Valamint ezeken az alkalmakon beszélgetünk arról is, mit lehetne másképp, jobban, milyen lehetőségeket fejlesszünk még.

A beszélgetést online tervezzük, így könnyen tudsz csatlakozni, bárhol is vagy.

A következő találkozónk időpontja: 2023. február 15. 18.00-19.30

A Zoom hivatkozás, ahol csatlakozni tudsz: https://us06web.zoom.us/j/85414153669

2023-02-12