Társadalmi Jóllét Portál

Friss!

Újdonságok a Társadalmi Jóllét Portálon

 • FRISS gomb
  Amikor belépsz a Portálra, a jobb felső sarokban találod ezt a gombot.
  Arra kattintva olvashatod mindazokat az újdonságokat, amelyek a csoportjaidban történtek az elmúlt két hétben. Ahány új, olvasatlan híred van, egy szám jelenik meg a gomb mellett egy zöld körben.
 • Eseményre meghívás
  Az esemény leírás alján találod a “Meghívás az eseményre” részt. Ott tudod kiválasztani azokat a regisztrált társakat, akiket szeretnél meghívni az eseményre. A meghívott az kap erről email értesítőt.
 • Esemény értesítő
  Ha új esemény jön létre a csoportodban, erről értesítőt küldünk emailben. 
 • Hírlevél archívum
  A korábbi hírleveleket archívumba gyűjtjük és elérhetővé tesszük a Portálon. Ha lemaradtál vagy újraolvasnád, itt megtalálod a régebbi hírleveleket:
  https://tarsadalmijollet.hu/hirlevelek

 

Köszöntjük új társainkat! 

A legutóbbi hírlevelünk óta csatlakoztak a Portálhoz:

Leitner Lászlóné Nyírpazonyról
Tóth Eszter Anna Nyíregyházáról
Dessewffy Melinda Dégről
Üsth Ilona Kaposvárról

Kívánjuk, hogy érezzétek itt jól magatokat és találjatok társakra, közösségekre!

 

Tedd fel a térképre a közösségedet is! 

Ha van már helyi közösséged, hozz létre számára a Portálon csoportot.  Ez azért hasznos, mert a település megadásával rákerültök a térképre, így akik ott helyben keresik a közösségüket, azok számára láthatóvá váltok.

Ha szeretnél csoportot indítani, kattints az Új csoport gombra a Csoportok oldal jobb felső sarkában, kövesd a kérdéseket és az információs buborékokat, amelyek végigvezetnek a folyamaton.
Ezek a legfontosabb lehetőségek, amelyekkel a csoportod szervezését támogathatod a Portálon:

 • Beszélgetés indítása
  A csoporton belül, a Beszélgetések fülön van lehetőségetek témát, azaz online írásos beszélgetést indítani (Új téma, a jobb felső sarokban). A témákhoz hozzá lehet szólni. Az új témáról a csoport tagjai email értesítést kapnak és ha érdekli őket a téma, akkor fel is iratkozhatnak rá, hogy minden új hozzászólásról is érkezzen értesítés, így nem maradnak le a beszélgetésről.
 • Csoport kezelése
  Egy csoportnál az lesz a csoport kezelője, aki létrehozta. Ő tud felvenni további tagot is kezelőnek, hogy ne egyedül vállalja ezt a feladatot. A kezelés annyit tesz, hogy módosítani tudod a leírást és hozzád lehet fordulni, ha bármi gond lenne a csoportban. 
 • Meghívás
  A csoportba meg tudod hívni azokat, akik a Portálon regisztráltak (A csoport oldalának alján, a Meghívás a csoportba résznél, kiválasztva a regisztrált személy nevét). Ám meg tudod hívni azokat is, akik még nincsenek fent a Portálon. Esetükben, ahogyan fentebb írtuk, az első lépés a Portálra meghívás. És személyes üzenetet is írhatsz, amiben már tudatod vele, hogy a Portálon milyen csoportban várod őt.

Azért is ajánljuk jó szívvel, hogy a közösséged online terét itt hozd létre és működtesd, mert a Portálon a témák-beszélgetések segítségével áttekinthetőbb a hírfolyam, mint például a Facebook-on. Valamint itt nincs reklám, eltérítés, bármi olyan impulzus, ami nehezíti az összpontosítást a közösség szervezésében.

 

Tegyük láthatóvá!

Az Írások pont alatt olyan gondolatokat találsz, amelyek az új világ megteremtéséhez kapcsolódnak. Minél több nézőpontból és minél több részletet mutatunk meg, annál jobban körvonalazódik ez az új világ. Ezért arra biztatunk, hogy Te is írj, mutasd be meglátásaidat. 

Miről érdemes írnod?

 • Ami leginkább foglalkoztat most
  Aktuális kérdések, teendők a társadalmi jóllét megvalósításához kapcsolódóan.
 • Amiben jártasnak, tapasztaltnak gondolod magad
  Itt nem szükséges, hogy erről igazolt végzettséged is legyen. Sokkal inkább fontos, hogy amit írsz, az a sajátod legyen és tartalmazzon új meglátásokat.

Ami a tartalmat illeti: lehet áttekintő kép vagy egy-egy területre is összpontosíthat, mint például oktatás, gazdaság, jog, lelkiség, közösségszervezés stb.

Azt javasoljuk, hogy olvasd el az eddigi írásokat, és ha elhatároztad magad, akkor kattints az Új írás gombra, ahol találsz néhány segítő mondatot, valamint magát az írást is feltöltheted. Címet adhatsz, kivonatot írhatsz, hogy mit lássanak a keresők (META leírás, 160 karakterben), szerkesztheted, képet illeszthetsz be. Érdemes lehet előbb a saját gépeden megírnod, majd bemásolnod a szerkesztő felületre, hogy ott csak be kelljen szerkesztened és elmentened. Ha elakadnál, kérj bátran technikai segítséget tőlünk!

 

Januárban ismét Társadalmi Jóllét Portál beszélgetés

Ahogyan előző hírlevelünkben írtuk, igyekszünk minden hónapban szervezni egy találkozót, hogy átnézzük együtt a Portál működését. Ezzel segítünk, hogy megismerd a lehetőségeket és a használatában is eligazodj. Valamint ezeken az alkalmakon beszélgetünk arról is, mit lehetne másképp, jobban, milyen lehetőségeket fejlesszünk még.

A beszélgetést online tervezzük, így könnyen tudsz csatlakozni, bárhol is vagy.

A következő találkozónk időpontja: 2023. január 11. 18.00-19.30

A Zoom hivatkozás, ahol csatlakozni tudsz: https://us06web.zoom.us/j/85414153669

2022-12-31