Társadalmi Jóllét Portál

Az (együtt)érzésről

     << Lelki egészség

A tompaságtól az érzékelésig

A Társadalmi Jóllét Portálon szerveződő Lelki egészség csoport találkozóján ezúttal arról beszélgetünk, hogy mi okozhatja valakiben azt a fajta tompaságot, amikor olyan, mintha nem is lennének érzései, azokat nem tudja megélni. Ebből fakadóan mások lényét sem igazán érzékeli, az együttérzés képessége hiányzik vagy korlátos. 

 

Milyen ez a fajta működés? Mi lehet a gyökere? Milyen módon lehet ezt a tompaságot feloldani? Egyáltalán: miért fontos a feloldása?

Aki már élt meg ilyet vagy a saját környezetéből van tapasztalata, vagy akár épp a “másik széléről”, a túlzott érzékelés és az úgynevezett empata létből tud tapasztalatokat hozni, szeretettel hívjuk és várjuk a találkozóra.

A beszélgetés formája lazán vezetett dialógus, amelyben a résztvevők saját megéléseikről és véleményükről beszélnek, ítélkezésmentesen és meggyőzési szándék nélkül kapcsolódnak egymáshoz. Ezáltal új élményekre és felismerésekre tehetnek szert, kölcsönösen gazdagodva a beszélgetésben.

Időpont:  2024. március 10. vasárnap 17.00-19.00 óra

Helyszín: online, Zoom hivatkozás:

https://zoom.us/j/91962402153

A részvétel díjmentes, ám regisztrációhoz kötött. 

REGISZTRÁCIÓ

A program működtetéséhez adományt köszönettel fogadunk. Ha támogatni szeretnél, kérjük, vedd fel a szervezőkkel a kapcsolatot emailben: tarsadalmi.jollet@gmail.com )vagy telefonon: +36302897830

A találkozó nyitott, bátran továbbadhatod a hírét, hogy eljusson azokhoz, akiket érdekel ez a téma.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki tud és szeretne ehhez a témához kapcsolódni egy egymásra figyelő, tiszta térben!

Lelki egészség csoport

 

Eseményt felvette: P. Horváth Andrea, 2024-02-23, módosítva: 2024-03-10