Társadalmi Jóllét Portál

Kapcsolódó Társadalom Projekt

Gyertyánági Endre, 2023-10-17 22:14

Jobb társadalom, jobb kapcsolatok építésével

A kapcsolatok életünk minden szegletét felölelik, a lakhelyünktől és a munkahelyünktől kezdve a társasági életünkig és a segítségkérés helyéig.
A Kapcsolódó Társadalom Projektben hiszünk abban, hogy ezeknek a kapcsolatoknak a minősége számít. Ha ápolják, értékelik és prioritást élveznek, az emberek boldogabbak és egészségesebbek, a közösségek erősebbek és ellenállóbbak, a vállalkozások pedig sikeresebbek és hatékonyabbak lesznek.

Mit értünk Kapcsolatközpontú Gyakorlat alatt?

A Kapcsolatközpontú Gyakorlat a kapcsolatokat helyezi előtérbe. Felszabadítja a potenciálokat és kielégíti a szükségleteket azáltal, hogy az értelmes és hatékony kapcsolatokat elsőrendű célként helyezi el, amely egyben „öncél” is és más célok elérésének eszköze is (például jobb egészség, erősebb közösségek, nagyobb elégedettség a munkával).

A Kapcsolatközpontú Gyakorlatot éppúgy meghatározzák a politikai környezet és a szervezeti protokollok, mint a gyakorlók jellemzői és értékei. Ahhoz, hogy a KGY széles körben elterjedjen és beépüljön, fókuszra, szándékra, befektetésre és támogatásra van szükség egy szervezet, egy közösség vagy egy rendszer több rétegében.

Sok ember sok különböző helyen végez elképesztő munkát a jobb kapcsolatok kiépítésén, de a csomópontok közötti kapcsolatok gyakran gyengék vagy egyáltalán nem léteznek.

Együttműködünk másokkal, akik szenvedélyesen rajonganak a kapcsolatok minőségéért és fontosságáért, hogy egyesítsük a tudásunkat és a tapasztalatainkat, és együtt többet alkossunk, mint a részeink összege.