Társadalmi Jóllét Portál

Hírek

Ezen az oldalon találhatod a csoportok nyilvános híreit.

Beszélgetés a jövő iskolájáról - Szabad Tanulás


Az új világ hangjai keretében Pataki Andrea beszélgetett Ludescher Ottóval, hogy mi a jövőképe a gyerekek tanulásával kapcsolatban. A podcastot itt hallgathatod meg: A jövő iskolája a szabad tanulóközösség

Beszélgetés a jövő iskolájáról

2023. október 12.-én "Tematikus beszélgetés a jövő iskolájáról" egy online találkozó volt, ahol az ott résztvevők osztották meg egymással a gondolataikat a témával kapcsolatban. Itt hallgathatod meg a beszélgetés felvételét: https://spotifyanchor-web.app.link/e/fEFYu9hxRDb 

Hogy ezt a megkezdett munkát folytatni tudjuk és új érdeklődők is bekapcsolódhassanak, létrehoztuk a Szabad Tanulás csoportot. A csoport célja, hogy az érintettek (gyerekek, szülők, pedagógusok és bárki, aki szívén viseli ezt a kérdést) találkozhassanak, megmutathassák egymásnak elképzeléseiket, tapasztalataikat és akár külön, akár új programokban együtt elkezdhessék, illetve folytathassák cselekvéseiket.

Reményeink szerint jövőképeink megosztása tovább folytatódik és egyre többen bekapcsolódnak majd a saját képeikkel és cselekvéseikkel. 😊

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Szabad Tanulás csoportban!

Ludescher Ottó, 2023-10-28, módosítva: 2023-10-31


Megújul A Keltető - "Keltető" közösségi tér


Kedves Társak és mindazok, akik figyelemmel követik A Keltető folyamatait!

Új szakaszhoz érkeztünk, amelynél szervezőként szükségesnek látjuk, hogy megújítsuk azokat a kereteket, amelyeket A Keltető néven ismerünk.

Ez a következőket jelenti:

  • Egyértelműbben fogalmazzuk meg az eddig programok célját, benne A Keltető közösségi tér és havi találkozók, valamint a Tűzmag csoport és találkozóinak feladatait.
  • Új elemeket és kereteket hozunk be az új világ építéséhez kapcsolódó folyamatokba. Úgymint a jövőkép és feladatvállalás, cselekvés szintje, amelyhez kapcsolódik Az új világ hangjai hangcsatorna, amely kezdeményezéshez már többen kapcsolódtok. Ám ez nem pusztán hangcsatorna és beszélgetés, hanem egyben felvezetője egy-egy tematikus beszélgetésnek, amelyekből azután tematikus munkacsoportok tudnak kialakulni, ahonnan pedig együttműködések és konkrét cselekvések nőhetik ki magukat.
  • Mindezekkel tehát konkrét kereteket és folyamatokat alakítunk ki a beszélgetésektől, együtt gondolkodási alkalmaktól a közös cselekvésekig. Valamennyi új és régi program szerves egészként, egymást támogatva segíti a fejlődést. 
  • Még hangsúlyosabban foglalkozunk azzal, hogy láthatóvá és hallhatóvá váljunk, hogy az új világ építői idetaláljanak és ezekhez a jól körvonalazott terekhez és programokhoz tudjanak kapcsolódni.
  • Mindehhez pedig a Társadalmi Jóllét Portál ad megfelelő online teret.

Ilyen formán tehát A Keltető átalakul majd, hogy mind erőteljesebben látszódjanak a körvonalai és végre cselekvési folyamatokkal tudjon megtöltődni, életre kelni a tér.

Aki érez magában kíváncsiságot, még inkább elköteleződést, hogy elképzeléseinket megismerje és lehetősége szerint feladatot is vállaljon, azokat szeretettel várjuk a következő találkozón, amelynek időpontja 2023. szeptember 7. 18.00 óra. 

További részletek és jelentkezés: https://tarsadalmijollet.hu/esemeny/37/uj-vilag-epitok-kozossegi-talalkozoja-2023-szeptember

Pataki Andrea, 2023-08-22


A Keltető csoport a Portálon - "Keltető" közösségi tér


 A keltető

Új csoporttal gazdagodtunk. A Keltető csoport a közösségek közösségi tere kíván lenni, ahol egyéni közösségkeresőket meglévő közösségekkel, közösségeket pedig egymással segítenek összekapcsolódni, miközben szem előtt tartják az egyén-közösség-hálózat szintek egymást támogató fejlődését, az ebben való tapasztalatcserét, gazdagodást.

Olvasd el a bemutatkozót és ha hívást érzel, csatlakozz a csoporthoz!

A Keltető csoport

Pataki Andrea, 2022-10-02, módosítva: 2023-02-24